Lumea lui Franklin

Cine încă n-a făcut cunoștință cu Franklin, a sosit momentul: cea mai simpatică și isteață țestoasă îi însoțește pe copii în aventurile lor de zi cu zi. Toate astea, puse sub forma unor jocuri, într-o serie de ateliere online.

Franklin

Intră in Lumea lui Franklin

Într-o bună zi, carapacea lui Franklin a devenit un pic neîncăpătoare pentru spiritul lui aventurier. Așa ne-am dat seama de ocazia unică pe care o aveam: să îi ajutăm pe copii să descopere lumea cu ajutorul lui.

Și nu oricum, ci printr-o serie de ateliere de educație non-formală online pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani. Îi susținem în a-și dezvolta imaginația, creativitatea, ajutându-i să înțeleagă și să exprime mai bine emoțiile.

Fiecare grupă de 8 – 12 copii participă la 8 sesiuni online, pentru a asigura continuitatea și sedimentarea lucrurilor învățate prin joc și joacă.

Astfel, descoperim alături de micii participanți valori importante: prietenie, lucrul în echipă, diversitate, egalitate, empatie, autenticitate.

Materiale pentru formatori

Din experiența acumulată în lucrul cu copiii, am pus la cale un ghid pentru ateliere similare, care îi poate ajuta pe formatori, educatori și voluntari să structureze informația mai bine și să ajungă mai ușor la cei mici.

Te invităm să afli mai multe despre Franklin, țestoasa imaginată de Paulette Bourgeois și ilustrată de Brenda Clark, parte din portofoliul prietenilor de la Editura Katartis, alături de care, încă din 2019, dezvoltăm ateliere pentru copii.