Educație prin cultură
01

Harta multimedia

Un produs cultural educațional, destinat orelor de Istoria Românilor și Geografia României.
  • an apariție: 2018 (v1), 2020 (v2)
  • educație non-formală
  • produs cultural educațional
  • instalație multimedia

Încă în faza de proiect pilot, se muncește la dezvoltarea Hărții Multimedia într-un instrument educațional, destinat materiilor Istoria Românilor și Geografia României, pentru elevi și studenți.

Harta Multimedia este un produs cultural educațional interdisciplinar: avem o hartă altorelief sculptată, pe care se vor mapa animații grafice (sinteza grafică a recapitulării materiilor vizate).

Pentru a afla mai multe despre Harta Multimedia, puteți accesa butonul de mai jos.

02

Atelierele Franklin

Ateliere interactive de citit pentru preșcolari și școlari, care dezvoltă creativitatea și imaginația.
  • an apariție: 2019
  • educație non-formală
  • atelier copii
  • online

Franklin e o țestoasă drăgălașă, parte din portofoliul editurii independente Katartis. La invitația lor, am creat o serie de ateliere interactive de citit pentru cei mici (6-9 ani), în zone defavorizate cultural. Adică unde cultura nu prea ajunge. Las’ că am ajuns noi în 2019, direct în bibliotecile școlare sau spațiile de lectură din Voluntari, Tunari, 1 Decembrie.

În 2020, ne-am dus mai departe de casă, cu 15 ateliere online în Urziceni, Lungulețu, București, Iași, Mizil, Vulcana – Pandele, Cotnari, Războieni, Pechea. Și nu putem să le mulțumim încă destul ONG-urilor locale și bibliotecilor care au avut încredere în co-proiectul nostru. Împreună, am creat ceva special pentru copiii din mediile defavorizate și, credem noi, le-am dat un ghiont imaginației și creativității.

2021 a venit cu o continuare naturală a proiectului, extins de-acum în comunități din București, Argeș și Cluj. De-acum, seria de ateliere se transformă în Lumea lui Franklin și îi invită pe copii să dezvolte personaje, descopere emoții și să se joace învățând despre ei și lumea din jur. Pentru a afla mai multe despre Lumea lui Franklin, puteți accesa butonul de mai jos.